Wolf3d Haven Forum

Please log in or register. Smile
Wolf3d Haven Forum

A friendly Wolfenstein 3D community, about Wolfenstein 3D, the game that gave birth to first person shooters...

    VGAGraph Troubles


    Spear of Destiny
    Spear of Destiny

    Number of posts : 643
    Age : 136
    Location : Random
    Job : Partime Evil Semi-Genius Plotting To Take Over Half The World. Partime Undead Charged With Keeping the Darkness Dark
    Hobbie : Staying Out Of Sunlight
    Message : Wolfenstein:Umbrella Beginnings Episode 2 released! Download now!

    Registration date : 2008-08-09

    VGAGraph Troubles

    Post by jayngo26 on Sat Mar 27, 2010 4:49 pm

    I have added new pics to the VGAGraph in the past with no problems at all. I use this tutorial:MCS Adding pics tutorial

    Today I added 4 more pics all at one time. The code compiled with no problems, but when I fire up my game on the very first screen (the one that says Press a key) at the top of the screen it gets all garbled and displays two of the new images I added and they are all garbled too. However, it appears that the rest of the game plays fine and the pics I added even work in my finart with no problems. ChaosEdit says the new pics are Chunk 141-144. Not sure if there is a limit at all for how many chunks can be added. I have even gone back and double checked my code to make sure I didn't miss anything. Does anybody know what the problem is??

    EDIT: Since yesterday I deleted two of the 4 new pics I added and now I am having no problems. The two I deleted were of larger size. One was the same size as Chunk 4 (the castle pic) which is 112 x 56. The other was something like 96 x 70 I believe. Maybe the problem was these two pics were too big?

    If anyone else has an explanation, please let me know. I would like to add those two pics if possible...


      Current date/time is Wed Oct 26, 2016 2:13 am